Okulumuzun tarihçesi

25.11.2023 25

Sapmaz Köyü Aksaray’ın en eski köylerinden olup zamanla Aksaray – Ankara arasında eskilerin tabiri ile “Ulu Yol” üzerine yanı tarihi baharat yolu üzerine inmeye başlamıştır. Bu ayrılma zamanla köyü ikiye bölmüş aşağı ve yukarı yerleşke olarak ikiye ayrılmıştır. Aşağı yerleşke ise E-90 karayolunun bölmesi ile yolun altı ve yolun üstü olarak adlanmasına sebep olmuştur.  Yukarı yerleşkede tarım arazilerinin azlığı ve şehre olan göç neticesinde nüfus git gide azalmış mevcut hane halkının yaş ortalaması 50 üstüne çıkmıştır. Gittikçe de azalan nüfus içerisinde ilkokul çağına giden öğrenci de her geçen yıl azalmaktadır.  Okulumuz 2018 yılında kapanmasının ardından Okullar Hayat Bulsun Projesi ile 2022 yılında tekrar faaliyete girmiştir.